3-daagse mannenworkshop Dronten (NL)

Hoe het begon

Voor mij persoonlijk was het de ontmoeting, na een aanwijzing van Maria de Lange (mijn “spirituele moeder”) in 2012 in Zwitserland. Daar ontmoette ik Tikirau Ata en Rawiri Kiriona, gevolgd door Jozie Karanga, Maria de Lange en Moetu Taiha. Mijn persoonlijke eerste Tane mahuta, veranderde mijn kijk op mijn manzijn en verankerde mijn IK, al binnen de eerste uren. Alles viel vanaf die dag op zijn plek en de grote vragen kregen instant hun antwoorden. Nog steeds werken de lessen die ik die dagen leerde en doorvoelde.

Deze ervaring kon niet anders dan gedeeld worden en vanaf het opvolgende jaar (2013) is er in de vorm van een samenwerking een jaarlijks terugkerende Moari ontmoeting van weken, in Nederland geweest.

Deze willen we vieren met de originele programma’s uit de eerste 2/3 jaren. De Tane Mahuta (de kracht van de man) Whakapiripiri (samenkomen)

Nathan Mooij

De Maori
De Maori hebben als natuurvolk een krachtige verbinding met de aarde en alles wat er in en op leeft. Zij hebben de overtuiging dat alles met elkaar verbonden is en dus één is. Dit verklaart hun strijd voor de eigen leefomgeving en hun sterke gemeenschapszin. De groep is de basis en alles vindt plaats in afstemming met de hele groep. Wat in de groep leeft is aan de orde en kost de tijd die het nodig heeft. Plannen is dan ook een lastig gegeven voor de Maori.

Dit zal ook zo zijn bij deze workshop. Alles wordt samen gedaan, wat zich aandient krijgt de volle aandacht en bepaalt het verloop in de flow van het moment. Dat geldt voor de rituelen en de activiteiten in de groep en in de natuur, het ervaren en het delen, maar ook voor het eten, het rusten en het gebruiken van de maaltijden.

Voor wie?
Deze workshop is speciaal ontworpen voor mannen die weer in contact willen komen met hun ware aard en essentie. Door de kracht van de natuur aan te boren en je te verbinden met je innerlijke wijsheid. Je in connectie te brengen met de warme kracht van de aarde, die je tot eenheid brengt en je hart laat spreken.

Het mannenhart spreekt
Het programma binnen de workshop omvat een aantal initiatie-rituelen voortkomend uit de oude tradities. Deze rituele handelingen zullen zowel binnenshuis plaats vinden als buiten in de natuur. Het wordt dus een combinatie van kringbijeenkomsten in de beslotenheid van de groepsruimte en diepgaande ervaringen op krachtplekken in de natuur. In de kring van mannen wordt vrijuit van hart tot hart gesproken. Dat wat zich aandient mag er zijn en geeft richting aan het proces. In deze open uitwisseling wordt de kracht van de ziel opgeroepen. In het contact met deze hogere energieën ga je steeds meer ervaren wie je in essentie bent. Deze ontmoeting met de Maori biedt een unieke toegang tot de oude kennis van de aarde.

De workshop “Tane mahuta Whakapiripiri vr 21- zo 23 juli
– YUGEN FOREST Vossemeerdijk 6, 8251 PN Dronten

De Tane Mahuta (de kracht van de man) Whakapiripiri (samenkomen)
De workshop zal gehouden worden in Dronten in het Yūgen Forest. Yūgen Forest is een regeneratieve buitenplaats op het nieuwe land in Flevoland. Je kunt hier terecht als locatie voor events, retraites en trainingen waarbij welzijn en verbinding met de natuur voorop staat. Yūgen Forest is een helende cocon, plek voor transformaties en verwonderende ervaringen die je sprakeloos achterlaten; diep verbonden met het weelderige en eetbare landschap waarin het zich bevindt.

Vrijdag:
aankomst 19u – samenkomen – opening en kennismaking – verdieping – Healing van 1 deelnemer – kampvuur
(we slapen samen in een grote teepee)

Zaterdag:
zonsopkomst ochtendwandeling – ontbijt – mannencirkel – lunch – haka – diner – mannencirkel – healing 1 deelnemer
(we slapen samen in een grote teepee)

Zondag:
mannencirkel – ontbijt – ademhalingssessie en ijsbad sessie – lunch – zweethut (max 10p per ronde) – afronding

NB. het weekend is zonder alcohol, drugs, afleiding en gsm (alleen bij nood)

LET OP: Het programma is grotendeels Engels en in Maori waar dit betekenis heeft. Er kan ten allen tijde met hulp vertaald worden in het Nederlands.

Benodigdheden: waterfles, zakmes, comfortabele kleding, zwemkleding, slaapmat en slaapzak/kussen, toiletspullen.
Voel je vrij om muziekinstrumenten mee te nemen voor de kampvuren.

Kosten:
450,- incl. alle maaltijden en overnachtingen, zweethut en ijsbad-sessie (Wim Hof-methodiek).

Met deze prijs betalen we enkel de kosten van de lokatie, overnachtingen, ontbijt/lunch/diner, ijs en 2 kuub hout voor kampvuren en zweethut. Het resterende bedrag gaat in de pot als vergoeding voor vliegtickets en verblijfskosten van de Maori. De organisatie en begeleiding is volledig vrijwillig.

Minimaal aantal deelnemers 10 personen, maximum 18

Aanmelden:
Ga naar deze link.

Impressie

Review