11 daagse trip Nieuw-Zeeland

Als je een land wil leren kennen moet je met haar bewoners eten, drinken, reizen, vieren, slapen, werken, lachen, huilen, zingen en precies dat zullen wij doen.

We nemen een diepe duik in de cultuur van de Maori

Je bent 11 dagen als gast in de Tuhoe gemeenschap. Je leeft met hen en maakt kennis met wie zij zijn en hoe zij leven. Je ontmoet een mix van cultuur, natuur, gemeenschap, tradities, levenswijze en levenswijsheid van de Tuhoe. Een uitwisseling met de oorspronkelijke bewoners van dit gebied die geen enkele toerist zal ervaren. Je maakt kennis met de spirituele wereld van de Tuhoe: De Marae, Lake Waikaremoana en Mount Maungapohatu, een aantal bijzondere healers en natuurlijk hun verbinding met ‘al dat is’. Je bezoekt een aantal plaatsen waar de Tuhoe wonen en werken. Je brengt een bezoek aan het nieuwe stam-centrum Urutaumatua Tuhoe building. Je krijgt toegang tot het zèèr beschermde eiland Moutohora. En je maakt een Haka event mee.

Natuurreservaat Te Urewera

Te Urewera is een inheems bos en door haar ongeschonden natuur een energetisch paradijs. Een bezoek aan dit prachtige unieke reservaat is dan ook een energetische beleving. Je bewustzijn verruimt zich er als vanzelf. Wie gevoelig is voor hogere energieën kan een wandeling door dit mysterieuze reservaat ervaren als een reis door verschillende dimensies. Te Urewera is het oorspronkelijke leefgebied van de Tuhoe stam en in 2014 door de overheid van Nieuw Zeeland in beheer aan de Maori terug gegeven.

Hikoi rond Lake Waikaremoana

Lake Waikaremoana is een onderdeel van natuur reservaat Te Urewera. Een hikoi (voettocht) rond dit heilige meer van de Tuhoe is een spirituele ervaring. Je maakt een reis onder begeleiding van de Maori maar met spirit als gids. Je ervaart bijzonder krachtige energieën die alleen rond dit meer voorkomen. In verbinding met het water, de stenen, de dieren, de bomen en Mount Panakiri wordt je geleid op jouw innerlijke tocht. Misschien krijg je krachtige visioenen. Misschien krijg je zicht op jouw queeste. De overnachtingen zijn in trekkershutten.

Mount Maungapohatu

Mount Maungapohatu is een voor de Tuhoe heilige berg in natuur reservaat Te Urewera. Het gebeurt maar zelden dat blanken toegelaten worden bij een spiritueel bezoek aan deze berg. De top van Mount Maungapohatu is meestal omringd door mist, voor de Tuhoe een teken van spirit. Het is altijd onzeker of de berg zich voor jou zal openen en de mist oplost.

Urutaumatua Tuhoe building

Urutaumatua Tuhoe building is het nieuwe centrum van de Tuhoe stam. Dit centrum is opgericht volgens de Living Building Challenge (LBC), die bestaat uit zeven gebieden: ligging, water, energie, gezondheid, materialen, rechtvaardigheid en schoonheid. Deze aanpak toont de intentie van de Tūhoe waarden en beginselen.

Moutohora (White Island)

Moutohora (White Island en Whale Island) is één van de minder bekende schatten van Nieuw-Zeeland en het leefgebied van een aantal van Nieuw-Zeelands zeldzame en bedreigde planten, vogels en reptielen. Vanwege het waardevolle karakter van dit onbewoonde en ongeschonden eiland is de toegang zeer beperkt voor het grote publiek.

Kapa Haka event

Kapa Haka is de term die gebruikt wordt voor de traditionele Maori-podiumkunsten. In tegenstelling tot andere inheemse dansvormen, is kapa haka uniek in het feit dat de artiesten moeten zingen, dansen, expressie en beweging laten zien, en dit alles gecombineerde in elk item. Kapa Haka kan worden gezien als gebarentaal, aangezien elke actie een betekenis heeft die bij de woorden aansluit. Bijvoorbeeld, als de hand bij het oor is, zou dit waarschijnlijk aansluiten bij het woord whakarongo wat betekent ‘luisteren’.

Unieke reis

Deze reis is een unieke gelegenheid die de Tuhoe aan blanken bieden. De jarenlange relatie die Stichting Maori Spirit Nederland heeft opgebouwd met Tikirau Ata en zijn Whanau (zielsverwanten) maakt dit mogelijk. Kinderen zijn welkom.

Praktische informatie

  • Vliegtickets dien je zelf te verzorgen.
  • Datum is nog onbekend.
  • Naast het aanbetalingsbedrag. Ontvang je voor vertrek het restbedrag van €1250,-.
  • Maximaal 20 aantal deelnemers.
  • Er wordt gesproken in Maori, Engels met Nederlandse vertaling.
  • Locatie op het Noordereiland van Aotearoa (Nieuw Zeeland) ten zuiden van de Bay of Plenty.

Impressie

11 daagse trip Nieuw-Zeeland reserveren

Om een plekje te kunnen bemachtigen dien je een aanbetaling te doen van €300,-. Na alles geregeld is ontvang je alles via de e-mail en ontvang je een restbedrag van €1250,- die je voor de trip dient te betalen. Na jouw betaling ontvang je een bevestiging via de mail.


Aanbetaling Workshop Nieuw-Zeeland
€ 300,00
Totaal

  • Veilig online betalen met iDeal.

  • Klanten geven Deephealing een 5/5.